preskoči na sadržaj

Osnovna škola "1. listopada 1942." Čišla

Login
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

IDEMO U SREDNJU!

CISOK SPLIT

Centar za informiranje i

 savjetovanje o karijeri

Korisne poveznice

SIGURNIJI INTERNET

Savjeti za djecu

Hrabri telefon

POPIS UDŽBENIKA

VREMENIK

 

Izleti i ekskurzije

 NATJEČAJI ZA TURISTIČKE AGENCIJE

MATEMATIČKI KUTAK

PANOI

GRDELIN

ARHIVA

ARHIVA NAŠIH VIJESTI

OIB

Saznaj svoj osobni identifikacijski broj


Brojač posjeta


Free Counters


 

Prvaši
Prvaši - PŠ Kostanje
Katica Tičinović / datum: 1. 10. 2013. 21:31

 

    

   

    

PŠ Kostanje

2. rujna 2013.

PRVAŠIĆI SRETNO!

Početkom ove školske godine, 2. rujna, u stare klupe sjeli su novi đaci. Došli su s roditeljima, uzbuđeni, nestrpljivi i radoznali. Najljepši ukras bio im je osmijeh na licu i puna torba na leđima.

Kostanjski prvaši 2013./2014.:

Ivan Amulić

Pavla Begić

Mario Dujmović

Gabriel Franić

Jure Gojsalić

Ivan Dado Galeš

Marin Juričević

Jure Marasović

Mateo Matijević

Marko Škarica

Gabrijel Tičinović

Lea Tičinović

Na vratima školske zgrade dočekala sam ih s toplim riječima dobrodošlice te ih uvela u školu do vrata njihova razreda. Vrata su bila ukrašena pčelicom koja je simbol marljivosti u prirodi, a djeci posebno drag i blizak crtani lik.

Razred je bio posebno ukrašen jer samo jednom u četiri godine u njega prvi put ulaze prvaši i to je za mene poseban događaj. Želeći da se osjećaju što ugodnije pripremila sam im prigodne poklone koji su ih čekali na klupama, male brodiće od papira prepune bombona, blokić s imenom i prezimenom za bilješke i ribolike čestitke s njihovim imenima. Zelena ploča se pretvorila u livadu prepunu leptira, cvijeća i bubamara, a iznad sjedila je šarena gusjenica koja je odlučila s nama ići u prvi razred. Na velikom zidnom panou s njihovim imenima na prozorima nalazio se brod koji je krenuo na dalek put usvajanja znanja, a sidro sam bila ja, učiteljica.

Kada su se smjestili u klupe ušla sam u razred, još jednom ih pozdravila, predstavila se i čestitala i učenicima i roditeljima na veselim brigama koje ih čekaju. Ukratko sam ih uputila u zanimljivosti koje ih očekuju i pravila ponašanja u školi.

Nakon uvodne dobrodošlice i toplih čestitki, svi zajedno smo izišli i u koloni krenuli u crkvu na svetu misu i blagoslov. Naš župnik, don Špiro Čikeš, nestrpljivo nas je čekao te održao nadahnutu homiliju te blagoslovio i učenike i školske djelatnike te nove torbe i knjige i zaželio nam još jednu uspješnu školsku godinu.

Nakon svete mise, prije rastanka, prvaši su dobili balone sa svojim imenom koji su odnijeli kućama.

Kaže se da se po jutru dan poznaje, a ja poznajem godinu po prvom školskom danu i unaprijed joj se veselim! Zajedno sa svojim prvašima idem u nove radne pobjede!

Piše: Katica Tičinović


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju