preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
POPIS UDŽBENIKA
VREMENIK

 

Školski akti
Izleti i ekskurzije

 NATJEČAJI ZA TURISTIČKE AGENCIJE

MATEMATIČKI KUTAK

PANOI

GRDELIN

KNJIŽNICA
ARHIVA

ARHIVA NAŠIH VIJESTI

OIB

Saznaj svoj osobni identifikacijski broj


Brojač posjeta


Free Counters


 

Projekti

ZAVIČAJU S LJUBAVLJU Vijest ima dokument u privitku

                                                                                                                          PROJEKT

Zavičaju s ljubavlju

Piše knjižničarka Zrinka Pavković, prof.

          OŠ „1. listopada 1942.“ Čišla i PŠ Gata nastavile su i ove školske godine izvrsnu suradnju na zajedničkim projektima. Naziv ovogodišnjega projekta Zavičaju s ljubavlju nije odabran slučajno. Neprestano se trudimo isticati značajnu ulogu poljičke prošlosti i tradicije te bogate zavičajne baštine. Radom na ovom projektu htjeli smo u našim učenicima razvijati spoznaju o važnosti očuvanja kulturne baštine te izgrađivati i njegovati ponos na zavičajne poljičke vrijednosti.

       Rad na projektu započeli smo proslavom Dana zahvalnosti za plodove zemlje koja je uvijek u našoj školi zaista prelijepi blagdan, prožet bogatstvom kulturnoga programa u kojemu pjevamo, plešemo, zabavljamo se i sladimo plodovima pripremljenima s mnogo požrtvovnosti i ljubavi. Od velikog značaja nam je bio iznos od 1 628,00 kn koji smo prikupili ovim kulturnim događajem i zahvaljujući kojemu smo kupili potrebni materijal za rad na zamišljenom projektu.

       Nastavnik likovne kulture, Božidar Jerković, osmislio je i umjetnički oblikovao unikatne poljičke suvenire. U likovnim radionicama učenici naše škole različitim tehnikama izrađivali su zavičajne motive i dobivali prelijepe sličice iz života naših predaka, koji će trajno podsjećati na ljepotu života u kamenu i na zemlji, na vrijednosti žrtve i trpljenja poljičkoga čovjeka.

U mjesecu prosincu, povodom božićne priredbe, organizirali smo prodajnu izložbu učeničkih radova. Uz sličice s prigodnim božićnim motivima prodavali su se i spomenuti poljički suveniri, uz opće oduševljenje roditelja naših učenika. Bitno je naglasiti da roditelji sudjeluju u provedbi svih naših projekata i nesebično nam, i u ovim teškim vremenima, pomažu, iskazujući na taj način svoju plemenitost i humanost i na tome im veliko hvala.

Božićnom prodajnom izložbom zaradili smo iznos od 1 615, 00 kn i od toga kupili vrijedne naslove zavičajne literature i upotpunili zavičajnu zbirku naše školske knjižnice. Ovdje nam je uvelike pomogao i gatski župnik don Vlade Đuderija koji nam je, kao svoj doprinos u ostvarenju našega vrijednoga cilja, poklonio značajan broj godišnjaka Poljica, kao i knjige don Frane Mihanovića Da se ne zaboravi i Zla sudbina Poljica. U ime svih učitelja i učenika naše škole, don Vladi Đuderiji od srca hvala. Zahvaljujući ovim vrijednim „novim“ naslovima knjiga u školskoj knjižnici, učenici i učitelji naše škole sada mogu proširiti i obogatiti svoje znanje o Poljicima.

            Zbog velikoga zanimanja pokazanoga za ono što radimo ovim projektom, ove školske godine prvi put smo izišli izvan prostora naše škole i organizirali prodajnu izložbu učeničkih radova za proslavu Svetoga Jure 29. travnja u Gatima, na Gradcu. Pripremili smo slikoviti prikaz rada na projektu kroz likovne radionice i prodajne izložbe i upoznali zainteresirane s ciljevima i svrhom naših aktivnosti. Napravili smo i poučni letak o projektu u kojem smo opisali motive koje izrađujemo, a naši učenici u narodnim nošnjama su ih dijelili posjetiteljima. Imali smo izvrstan odaziv, uspjeli smo sve prodati i zaraditi iznos od 1 995 kn.

            Naša zavičajna baština je toliko bogata da je rad na ovakvom projektu vrelo neiscrpno i iz njega ćemo i s budućim generacijama crpiti ponos na svoje korijene i poljičku prošlost. Na ovim temeljima odgajat ćemo, u suradnji s roditeljima, ono najvrjednije što imamo, a to su naša djeca.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 11. 2012. 21:13

Moj pokolon školskoj knjižnici

                                                                                                                      PROJEKT

Moj poklon školskoj knjižnici

Piše knjižničarka Zrinka Pavković, prof.

            Školske godine 2010. /2011. OŠ „1. listopada 1942.“ i PŠ Gata zajedničkim snagama pristupile su provedbi projekta Moj poklon školskoj knjižnici. Zamisao nam je bila da tijekom školskih kulturnih događanja prikupljamo novčana sredstva za obnavljanje knjižnoga fonda i nabavku novih lektirnih naslova. S projektom smo započeli u listopadu, Mjesecu hrvatske knjige, s proslavom Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Tom prilikom prikupili smo iznos od 2 330,70 kn i za taj novac kupili potrebne knjige s popisa obveznih lektirnih naslova. Provedbu projekta nastavili smo i u prosincu, na božićnoj prigodnoj prodajnoj izložbi učeničkih radova. Ponovno je prepoznat silan trud i zalaganje koji su uložili naši vrijedni učenici i učitelji u organizaciju i što bolju realizaciju ove izložbe. Prikupljena su novčana sredstva u iznosu od 1 776,00 kn.

            Police naše školske knjižnice tako od ove školske godine krase lijepe nove knjige sljedećih naslova: Družba Pere Kvržice, Šaljive narodne priče, Najljepše bajke braće Grimm, Zagrebačka priča, Posada oklopnoga vlaka, Pipi Duga Čarapa, Ja magarac, Moj tata spava s anđelima, Veli Jože i druge priče.

            Hvala svima koji su se odazvali našem pozivu na sudjelovanje i na doprinosu u prikupljanju značajnog iznosa od 4 106,70 kn i tako barem malim dijelom obnovili našu knjižnicu potrebnim naslovima. Hvala vam što ste omogućili učenicima naše škole da uživaju u svemu onome lijepome što im knjige mogu pružiti. A vama, dragi naši učenici, poručujemo: „Čitajte sa srcem. Neka vas knjige miluju, tješe, škakljaju, umiruju, uče, čuvaju, zabavljaju, odgajaju i nasmijavaju.“

       

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2012. 15:27

Edukativna ekskurzija Vijest ima dokument u privitku

 

Edukativna ekskurzija u Češku Područne škole Kostanje

3.-9. siječnja 2009.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 11. 2012. 20:59

ŠKOLE ZA AFRIKU

 

ŠKOLE ZA AFRIKU

Projekt je zajednička inicijativa UNICEF-a, Zaklade Nelsona Mendele i Hamburškog društva za promoviranje demokracije i međunarodnog prava.

U projekt je prošle godine bilo uključena 51 škola u Hrvatskoj, a ove ih je godine prijavljeno 191.

Ciljevi projekta:

Prikupljanje sredstava kako bi se djeci Afrike omogućio pristup obrazovanju i tako im dali priliku za iskorak iz začaranog kruga siromaštva, neznanja i bolesti.

Obogatiti  obrazovne sadržaje o povijesti, zemljopisu i kulturi afričkog kontinenta potaknuti svijest djece o njihovoj ulozi u izgradnji boljeg i pravednijeg svijeta razvijati kod djece solidarnost, marljivost, kreativnost i maštovitost.

Pomoći  djeci da više cijene to što imaju dobre i dostupne škole, učitelje, knjige i pribor, uvjete za učenje, roditeljsku skrb i djetinjstvo u kojem nisu primorani teško raditi.

 

Koje smo akcije proveli u našoj školi ?

Koordinatorice projekta: Nensi Gale i Jasminka Mladinov

1.  Naša tradicionalna manifestacija Dani kruha-dani zahvalnosti za plodove  zemlje ove je godine imala prodajni karakter, a prikupljena sredstva smo uplatili u korist ovog projekta (ukupno 2312,10 kn). Učenici PŠ Gata tijekom ovih mjeseci gotovo su svakodnevno ubacivali u humanitarnu kućicu – kasicu  UNICEF-a svoje priloge.

2. U mjesecu prosincu školska knjižnica širom je otvorila vrata svim učenicima koji su vrijedno izrađivali novogodišnje  i božićne ukrase, nakit za bor, slike s prigodnim motivima i sl., a na završnoj priredbi, koja se ove godine održala u Domu kulture u Gatima, prodajom učeničkih radova prikupljeno je oko 1400 kn). 

Hvala svima na sudjelovanju u akciji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 11. 2012. 20:48
 


TražilicaKalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


CENTRI IZVRSNOSTI


Upisi u srednje škole

IDEMO U SREDNJU!


CISOK SPLIT

Centar za informiranje i

 savjetovanje o karijeri


UPISI.WEEBLY.COM

Korisne poveznice


Oglasna ploča

SIGURNIJI INTERNET


Savjeti za djecu


Hrabri telefon


Korisni linkovi
Korisni linkovi

ČASOPISI
 • Enter
 • PC Chip
 • Vidi
 • Drvo znanja
 • Modra lasta
 • Radost
 • Prvi izbor
 • Mak

MUZEJI I GALERIJE

KAZALIŠTA

preskoči na navigaciju