preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Udžbenici 2023.-2024.
Školski akti
e-Dnevnik

Upute za nastavnike:
e-Dnevnik za nastavnike

Upute za razrednike:
e-Dnevnik za razrednike

Upute za učenike-roditelje:
e-Dnevnik za učenike-roditelje

Izleti i ekskurzije

 NATJEČAJI ZA TURISTIČKE AGENCIJE

eLektire

hrlektira.com

MATEMATIČKI KUTAK

ARHIVA

ARHIVA NAŠIH VIJESTI

VIJESTI

Školsko natjecanje u čitanju naglas

„Svaki dan, djeco, čitajte, i bit će vam lijepo s knjigom kao da ste čitav svijet dovukli u svoju blizinu. Vjerujem da ćete to ostvariti i osjetit ćete kako je čitav svijet vaš, s cjelokupnim ljudskim i božanskim blagom.“                                                                                                                                                 (Nikola Milićević)

Ljubitelji knjige i čitanja, učenici i njihovi učitelji, okupili su se 19. listopada 2023. godine u učionici Hrvatskoga jezika u Čišlima kako bi svi zajedno upriličili pravu malu školsku svečanost čitanja. Bilo je to natjecanje u čitanju naglas, s ciljem razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, poticanja usmenog izražavanja, razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Na ovaj kulturni događaj iz programa Mjeseca hrvatske knjige pozvani su bili svi zainteresirani učenici matične i područnih škola, kao doprinos poticanju čitanja od 3. do 8. razreda osnovnih škola. Od ukupno dvadeset prijavljenih učenika, tročlano školsko povjerenstvo biralo je jednoga predstavnika mlađe kategorije natjecatelja iz 3., 4. i 5. razreda i jednoga predstavnika starije kategorije iz 6., 7. i 8. razreda.

Najsnažniji dojam na članove povjerenstva i na sve slušatelje svojim poticajnim predstavljanjem knjiga Vlak u snijegu i Bijeli klaun, te izražajnim čitanjem odabranih ulomaka, prenijele su Lucija Velić, učenica 4. razreda PŠ Tugare i Mia Šinković, učenica 7. razreda. One će našu školu predstavljati na Gradskom natjecanju u čitanju naglas koje će se održati 23. listopada u 11,00 sati u Gradskoj knjižnici Omiš.

Na kraju programa svi zajedno počastili su se slatkišima i dobili simbolične poklone kao nagradu za sudjelovanje. Hvala svim učenicima i njihovim mentorima na vremenu i trudu koji su uložili kako bi svojim čitalačkim sposobnostima omogućili i uveličali ovo natjecanje. Ovako veliki odaziv natjecatelja, zadovoljstvo i radost vidljiva na licima svih sudionika, poticaj su nam da i u budućnosti nastavimo organizirati ovakva događanja i uživati u ljepoti pisane, pročitane, izgovorene riječi, toliko potrebne u ovom vremenu ekranizacije i digitalizacije.

                                                                                                      Zrinka Pavković
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 21. 10. 2023.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Upisi u 1. razred


Upisi u srednje škole

IDEMO U SREDNJU!


Upute za rad


OFFICE365


UPISI U GLAZBENU ŠKOLU


Oglasna ploča

SIGURNIJI INTERNET


Savjeti za djecu


Hrabri telefon

preskoči na navigaciju