preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Udžbenici 2021.-2022.
Školski akti
e-Dnevnik

Upute za nastavnike:
e-Dnevnik za nastavnike

Upute za razrednike:
e-Dnevnik za razrednike

Upute za učenike-roditelje:
e-Dnevnik za učenike-roditelje

Izleti i ekskurzije

 NATJEČAJI ZA TURISTIČKE AGENCIJE

eLektire

hrlektira.com

MATEMATIČKI KUTAK

ARHIVA

ARHIVA NAŠIH VIJESTI

Dogodilo se

na današnji dan

Brojač posjeta
VIJESTI

DRUGI RAZRED PŠ KOSTANJE U PROJEKTU UZ ČITANJE RIJEČI RASTU

 

Uz čitanje riječi rastu / Words grow by reading  međunarodni je eTwinning projekt u kojem je sudjelovao 296 osoba iz 7 zemalja (Albanije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Turske i Hrvatske). Autorice projekta učiteljice su razredne nastave Marija Bulut Lukačević, Monika Mužar Kos i Ljiljana Marinjak.

Cilj Projekta bio je približiti djeci čitanje knjiga različitim aktivnostima te time izgrađivati kulturu čitanja, poticati radost čitanja, razvijati i usavršavati vještinu čitanja, učiti kako se odnositi prema knjizi, pobuditi interes učenika za čitanje knjiga, osnaživati kritičko mišljenje o pročitanom, prikazati projektne aktivnosti kroz uporabu IKT-a i poticati druge učenike škole, lokalnu zajednicu i širu javnost na razvijanje kulture provođenja slobodnog vremena. Bilo je značajno osnažiti ulogu čitanja u razvoju jezičnih, komunikacijskih i stvaralačkih kompetencija potrebnih za izazove suvremenog društva.

Projektni partneri su mogli izabrati nekoliko važnih datuma i aktivnosti, obilježiti ih sa svojim učenicima, a svoje uratke postaviti na TwinSpace platformu. Komunikacija među partnerima projekta odvijala se putem TwinSpacea i Facebook grupe. Projekt je započeo u rujnu 2020. i njegovi smo sudionici od samog početka.

Na samom početku školske godine 2020./2021. učenicima je predstavljen Projekt  i okvirni plan rada. Projekt i aktivnosti uvršteni su u Školski kurikul kao i u kurikule većine nastavnih predmeta. Učenici su upoznati s platformom TwinSpacea, a aktivnosti su se odvijale u okviru gotovo svih nastavnih predmeta i izvannastavnih aktivnosti.

U prvim danima nastavne godine obilježili smo Međunarodni dan pismenosti,  a ubrzo smo i posudili prvu lektiru i na taj način započeli Tjedni čitalački izazov. Najuspješniji čitatelj dobio je Diplomu za najmarljivijeg čitatelja na kraju natjecanja.

Posebno bih istaknula suradnju sa školskom knjižničarkom Zrinkom Pavković koja je na samom početku oplemenila naš godišnji plan s nekoliko vrlo važnih i zanimljivih sugestija, koje smo prihvatili, a vezane su uz obilježavanje važnih datuma iz života naših pisaca i pjesnika. Zrinka je uvijek bila otvorena za savjet i preporuku knjige za čitanje. Održala nam je zanimljivo predavanje kao uvod u Mjesec hrvatske knjige. Pomogla nam je u organizaciji Čitalačkog izazova tijekom kojeg smo ostvarili suradnju s učiteljicom Marijom Marčić i učenicima prvog razreda naše škole.

U daljnjem radu organizirali smo i Bajkaonicu, pjevali uz Bajke u pjesmama, organizirali karaoke, osmislili kratku predstavu u Kazalištu sjena, uživali u satovima poezije, uredili našu malu razrednu knjižnicu i okušali se u stvaranju Razrednog časopisa i sl..

Tijekom naših projektnih aktivnosti obilježavali smo i važne datume iz života naših velikih pisaca i pjesnika kao npr. 115. godišnjicu rođenja Dragutina Tadijanovića, 90. obljetnicu rođenja Nade Iveljić i 50. obljetnicu smrti našeg zavičajnog pjesnika Josipa Pupačića na kojeg smo posebno ponosni. Istaknula bih da smo se ovom prigodom prijavili na Međunarodni likovno - literarni natječaj koji organizira OŠ Josip Pupačić  iz Omiša. Stihovi iz njegove zbirke pjesama Lirika zelene zemlje poslužili su kao odlična inspiracija za naše radove u tehnici asamblaž.

Obilježili smo Svjetski dan čitanja naglas kao i Svjetski dan pripovijedanja  te se dobro zabavili pripovijedajući uz pomoć gesta.

Na evaluaciji Projekta djeca su istaknula kako im je najdraže bilo sudjelovati u aktivnosti Preporučujemo za čitanje u sklopu koje smo ekranizirali Macu Papučaricu, kao i sudjelovanje u aktivnosti Knjiga i ja gdje su trebali pokazati svoju kreativnost i fotografirati se tijekom čitanja. Svoje rezultate rada redovito smo postavljali na TwinSpace platformu i razrednu stranicu. Zajedno smo zaključili da je Projekt bio zanimljiv i poučan i da ćemo rado sudjelovati i sljedeću školsku godinu.

Ovo je bio naš prvi eTwinning projekt, ali zasigurno ne i posljednji. Najveći doprinos u realizaciji Projekta usmjeren je prema postignućima mojih učenika što uključuje razvoj čitanja, poticanje radosti čitanja, razvijanje i usavršavanje vještine čitanja, razvijanje pozitivnog odnosa prema knjizi i buđenje interesa učenika za čitanje knjiga, osnaživanje kritičkog mišljenje o pročitanom i pronalaženje najboljeg prijatelja u knjizi koja nema vremenskih ni prostornih ograničenja. Svakako, svi zainteresirani imaju naše preporuke i veliki poticaj za sudjelovanje u ovom Projektu sljedeće školske godine. Za sve one koji žele vidjeti više o našem radu i radu projektnih partnera prilažem web adresu projekta Uz čitanje riječi rastu. Nadam se da ćete nam se priključiti i da ćemo u novoj školskoj godini rasti zajedno.

https://sites.google.com/view/uz-citanje-rijeci-rastu/o-projektu?fbclid=IwAR070RR6tFDu2ITSzC--u5uD7l3AN1-KbLdDuVnOtsL2TFz7g0npHQ15vTI

                                                                                         Učiteljica Mirela Miličević

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirela Miličević  datum: 1. 7. 2021. 12:44

Virtualne učionice


Za one učenike koji pristupaju Virtualnoj učionici svog razreda potrebno je kliknuti na poveznicu vašeg razreda. Pristupiti može isključivo učenik određenog razreda i s korisničkim pristupom AAI@Edu.HR (ime.prezime@skole.hr).

U virtualnim učionicama vrijede pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u  klasičnoj učionici, što znači da će učenici za neprimjerene oblike ponašanja snositi posljedice.

Predmetni učitelji će na vrijeme objavljivati svoje materijale za nastavu i smjernice za sljedeći dan, dakle sukladno našem redovnom rasporedu sati.
Učenici su obavezni pratiti sve obavijesti u Virtualnim učionicama i na web stranici škole, te izvršavati dobivene zadatke. Pročitane objave učenik treba lajkati radi evidencije o izostancima.
Razrednici će svakodnevno pratiti aktivnost učenika u virtualnim učionicama. Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu roditelj će trebati opravdati izostanak razredniku.

Poveznica za: Zbornicu

Poveznice na virtualne učionice:

   MŠ ČIŠLA

Virtualna učionica, 1. a razred

Virtualna učionica, 2. a razred 

Virtualna učionica, 3. a razred 

Virtualna učionica, 4. a razred

Virtualna učionica, 5. a razred

Virtualna učionica, 6. a razred

Virtualna učionica, 7. a razred

Virtualna učionica, 8. a razred


         PŠ KOSTANJE

Virtualna učionica, 1. b razred

Virtualna učionica, 2. b razred

Virtualna učonica, 3. b razred

Virtualna učionica, 4. b razred

Virtualna učionica, 5. b razred

Virtualna učionica, 6. b razred

Virtualna učionica, 7. b razred

Virtualna učionica, 8. b razred

              PŠ GATA

Virtualna učionica, 1. c razred

Virtualna učionica, 2. c razred

Virtualna učionica, 3. d razred

Virtualna učionica, 4. d razred

           PŠ TUGARE

Virtualna učionica, 1. d razred

Virtualna učionica, 2. d razred

Virtualna učionica, 3. d razred

Virtualna učionica, 4. d razred

            PŠ DUBRAVA

Virtualna učionica, 1. e razred

Virtualna učionica, 2. f razred

Virtualna učionica, 3. e razred

Virtualna učionica, 4. f razred

Kako su moguće teškoće u prijavama zbog preopterećenosti sustava molimo za strpljenje i razumijevanje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Dadić  datum: 12. 10. 2020. 12:06

NAJ DJEČJE DJELO

 

  

 

Dana 12. svibnja 2021. godine u Kongresnoj dvorani hotela Plaža održala se dodjela nagrada ''Naj dječje djelo'' povodom Dana grada Omiša u kojoj je sudjelovao učenik 5.r. PŠ Kostanje Andrija Mandalinić.

Akcija se održava svake godine, a prijaviti se mogu djeca uzrasta od 7 do 15 godina. Nagrade za ''Naj dječje djelo'' dodjeljuju se s ciljem promocije solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta.

Andrija je dobio nagradu zbog toga što je vidjevši požar u blizini svoje kuće brzo reagirao te nazvao broj 193. Time je spasio biljke mnogih poljoprivrednika od požara. Nagrada mu je uručena od strane dječjeg gradonačelnika Ivana Tičinovića, koji je također bio učenik naše škole. Svi smo ponosni zbog Andrije i sretni što je baš on dobio ovu nagradu.

      Danijela Gojsalić

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Gojsalić  datum: 14. 5. 2021. 15:45

Županijski susret LiDraNo 2021.

Nakon održanog Općinskog susreta LiDraNo 2021. godine 12. veljače 2021. u OŠ „Dr. fra Karlo Balić“ u Šestanovcu, učenica 2. r. naše škole, Petra Božić predložena je za Županijsku razinu.

Svečanost Županijske smotre literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2021. upriličena je 18. ožujka u Gradskom kazalištu mladih u Splitu, gdje je Petra nastupila u kategoriji Dramsko-scenskih pojedinačnih nastupa, kazivajući stihove pjesme Zaljubljeno sunce autorice Vere Zemunić.

Čestitamo našoj Petri na njenom izvrsnom i odvažnom nastupu!

  :: opširnije :: 


objavio: Zrinka Pavković  datum: 29. 3. 2021. 12:46

Naš Andrija – slavni vatrogasac

Dana 2. ožujka 2021. godine izbio je požar u Kostanju na predjelu zvanom Pojine. Sve se dogodilo u poslijepodnevnim satima. Učenik 5. razreda PŠ Kostanje Andrija Mandalinić vidjevši požar, odmah je reagirao. Otišao je do svoje kuće i nazvao broj 193. Intervenirali su vatrogasci DVD-a Kučiće. Nakon nekog vremena požar je bio ugašen. Vatrogasci su bili zahvalni Andriji, a on se osjećao kao heroj dana. Svi učenici 5. razreda dočekali su Andriju sljedećeg dana kao junaka i iskazali mu svoje divljenje dugim pljeskom i pjesmom.

                                                                                                  Danijela Gojsalić

  

  

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Gojsalić  datum: 9. 3. 2021. 10:25

Neka tvoj čep bude nečiji lijek

 

OŠ "1. listopada 1942." Čišla zajedno s Peovicom d.o.o. se uključila u humanitarnu akciju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". U našoj školi nalazi se spremnik gdje će učenici i učitelji skupljati plastične čepove od napitaka, šampona, omekšivača, dezodoransa, i sve ostale plastične čepove. Prikupljene čepove ćemo predati Peovici gdje će ona prikupljene čepove poslati Udruzi u Čakove. Čepove će distribuirati na recikliranje, a dobivena sredstva će se utrošiti za potrebe i aktivnosti udruge. 

Pozivamo sve da se uključe u akciju kako bismo zajedno pridonijeli radu Udruge i očuvanju našega okoliša.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Dadić  datum: 12. 10. 2020. 09:11

Promjena prijevoza za PŠ Tugare

 

Promjena prijevoza za PŠ Tugare

Zbog promjene rasporeda za četvrti razred došlo je do promjene u prijevozu učenika.

Svaki četvrtak raspored prijevoza je:

Relacija Naklice - Škola polazak u 7.40 iz Naklica.

U autobus ulaze samo učenici 4. razreda koji pohađaju izbornu nastavu talijanskog jezika.

Relacija Naklice - Škola polazak u 8.25 iz Naklica.

U autobus ulaze svi  ostali učenici.

U povratku na relaciji Škola - Naklice povratak u 12.50 ispred  škole.

U autobus ulaze svi učenici koji nemaju 6. sat.

Relacija Škola - Naklice povratak u 13.35 ispred škole.

U autobus ulaze učenici 4. razreda.

Prijevoz za ostale dane se vrši po ustaljenom rasporedu.

Učenici su dužni nositi maske tijekom cijele vožnje i sjediti na svom predviđenom mjestu.

Molimo roditelje da upozore učenike na poštivanje pravila u prijevozu i održavanje distance prilikom ulaska i izlaska iz autobusa.

U povratku iz škole učenici koriste isti autobus s kojim s došli i sjede na istom mjestu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 9. 2020. 21:18

Najnovije upute HZJZ i MZO - 24.kolovoza 2020. godine

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

 

   

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Dadić  datum: 24. 8. 2020. 19:14

Podrška za roditelje djece s teškoćama

OPIS:

Studentice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, smjer Edukacijska rehabilitacija,u sklopu kolegija Praksa i uz pomoć mentorice prof. Anamarije Žic-Ralić osmislile su brošuru koja daje osnovne smjernice za nošenje s izazovima roditeljstva djece s teškoćama. Roditelji mogu pronaći korisne savjete kako se nositi s emocijama, ublažiti stres, objasniti drugima teškoću svog djeteta, balansirati između djeteta s teškoćama i djece bez teškoća u obitelji, komunicirati unutar obitelji i sa stručnjacima te provesti slobodno vrijeme.

                                                                     Lucija Očasić
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 7. 2020. 11:16

POVRATAK UČENIKA RAZREDNE NASTAVE U ŠKOLU OD 25. SVIBNJA 2020. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

prema preporuci epidemiologa škole su sigurno mjesto za učenike i zaposlenike tako da od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu. Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu to učiniti naknadno, ali u međuvremenu moraju kod kuće organizirati uvjete za nastavu na daljinu. Škola ne uzima izjavu od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu.

Za učenike-putnike je organiziran školski autobus koji vozi po uobičajenom rasporedu.

Radimo prema rasporedu sati od ponedjeljka.

Naglasci za roditelje

 • Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.
 • Roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u škole, ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.
 • Sukladno odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.
 • Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.
 • Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
 • Škola ne uzima izjava od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u školu.
 • Roditelj/skrbnik treba se upoznati s Uputama HZJZa u cjelini.
 • Roditelji su značajna karika u krugu povjerenja za učenje, ali i za podršku učeniku u općem razvoju, usvajanju vrijednosti i odgoja u cjelini.

 

     U nastavku možete pročitati preporuke roditeljima, kao i detaljne Upute HZJZ.

   

                                        

Ravnatelj škole

Ivan Sladojević, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Mladinov  datum: 21. 5. 2020. 17:04

Obavijest za roditelje

 

Poštovani roditelji,

zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije, moguće je nastaviti aktivnosti vezane uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djece i u školskim ustanovama uz pridržavanje odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a. Naglasak je na sljedećim mjerama:

 • održavati fizičku udaljenosti od najmanje 1,5 m
 • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku prilikom ulaska i izlaska iz ustanove, koristiti vlastitu olovku prilikom pisanja testa)
 • odgoditi dolazak djece i roditelja s povišenom tjelesnom temperaturom i respiratornim smetnjama, te osobama sa sumnjom na COVID-19
 • redovito prozračivanje prostorija

Uskoro ćemo objaviti termine testiranja na web stranicama i kontaktirati vas na vrijeme.

Napominjemo da se u prve razrede uvodi izborni predmet Informatike (2 sata tjedno). Iskazivanje interesa Vašeg djeteta dio je upitnika za roditelje, koji ćete popuniti prilikom upisa.

Stručna suradnica:

Jasminka Mladinov, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Mladinov  datum: 22. 5. 2020. 11:44

Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja

OŠ „1.listopada 1942.” Čišla

Stožernog brigadira Ante Šaškora 54

21253 Gata

Čišla, 27. veljače 2020.

Sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja od 26. veljače 2020.  koju je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, donose se

opće mjere pridržavanja svih učenika i zaposlenika u

OŠ „1. listopada 1942.”

a)

 • redovito pranje ruku sapunom i vodom
 • kod kašlja i kihanja potrebno je prekriti usta i nos papirnatom maramicom i nakon upotrebe baciti je u koš za otpad te oprati ruke
 • izbjegavanje bliskog kontakta s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova

b)

 • nedolazak u školu osoblju, učenicima, djeci i osobama u pratnji koje imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma:
  • povišena tjelesna temperatura
  • grlobolja i kašalj
  • kratak dah
 • svi ostali učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovnu ustanovu te sve školske i izvannastavne aktivnosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 2. 2020. 13:06

ANKETA ZA RODITELJE UČENIKA IZBORNIH PREDMETA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

odluka o donošenju kurikuluma za nastavni predmet Informatike za učenike I., II., III. i IV. razreda osnovne škole primjenjuje se od školske godine 2020./2021. Sve osnovne škole nude Informatiku kao izborni predmet za učenike I., II., III. i IV. razreda (2 sata tjedno). Napominjemo da za učenike IV. razreda ne postoji zakonska prepreka da biraju tri izborna predmeta tjedno, jer se ograničenje dnevnog broja sati, sukladno čl. 51. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, odnosi na broj sati obveznih predmeta.

U cilju prikupljanja podataka o interesima Vašeg djeteta o pohađanju izbornih predmeta, molimo Vas da popunite i pošaljete kratku anketu  koja se nalazi u prilogu do 29. svibnja 2020.. Osim Informatike u nastavku teksta nalaze se ankete za strani jezik za roditelje učenika 3. razreda.   

Anketa za roditelje učenika 1., 2., i 3. razreda - Izborni predmet Informatika

Anketa za roditelje učenika 6. razreda - Izborni predmet Informatika

Anketa za roditelje učenika 3. razreda MŠ Čišla. PŠ Gata, PŠ Tugare, PŠ Dubrava - Izborni predmet TALIJANSKI JEZIK 

Anketa za roditelje učenika  3. razreda PŠ Kostanje - Izborna nastava stranog jezika 

Ukoliko u idućoj školskoj godini želite ispisati Vaše dijete s izborne nastave  na poveznici se nalazi Zahtjev za ispis sa izborne nastave.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Mladinov  datum: 22. 5. 2020. 09:35

Nastava na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Evo kako nastava na daljinu može rezultirati zabavom za cijelu obitelj.

 Uz školsko gradivo 2. razreda, Kornjača i zec – basna,  lutka zijevalica – likovna kultura

nastala je lutkarska predstava učenika Marka Jurenića.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Carmen Beović  datum: 17. 4. 2020. 21:27

Sve će biti u redu

Radovi učenika 5. razreda - MŠ Čišla

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Radovniković  datum: 21. 4. 2020. 00:24

Sve će biti u redu!

         Učenici 2. r. PŠ Tugare odazvali su se pozivu Foruma za slobodu odgoja na širenje pozitive iz svojih virtualnih učionica.

Potaknuti motivacijskim uputama na satu razrednika, učenici su poslali svojim ukućanima, mještanima i prolaznicima ohrabrujuće poruke pod geslom Sve će biti u redu! Željeli su odagnati neraspoloženje i zabrinutost zbog situacije u kojoj se nalazimo i svima na lica donijeti osmijeh. Zajedničku kreativnost i složnost pokazali su snimkom izvedbe pjesme Sve će biti u redu, a za stihove pjesme sami su osmislili melodiju.

Snaga dječje volje i zajedništva ujedinila je i roditelje učenika u nadi da će sve biti u redu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Dadić  datum: 9. 4. 2020. 17:06

Everything is going to be alright Vijest ima dokument u privitku

U opširnije pogledajte prezentaciju - rad učenika PŠ Kostanje

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Perković  datum: 6. 4. 2020. 23:42

Preporuka odgojno-obrazovnim ustanovama vezano uz provedbu organiziranih putovanja Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, tijekom današnjeg dana, u četvrtak, 08.travnja 2020.godine., uputilo je "Preporuku odgojno-obrazovnim ustanovama vezano uz provedbu organiziranih putovanja."

PRILOG: Preporuku odgojno-obrazovnim ustanovama vezano uz provedbu organiziranih putovanja

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Dadić  datum: 9. 4. 2020. 20:56

Tableti za učenike u projektu Škola za život - informacije i upute Vijest ima dokument u privitku

Dugo iščekivani tableti u projektu reforme školstva Škola za život stigli su u OŠ „1. listopada 1942.“  Svaki učenik 5. i 7. razreda dobit će svoj tablet na korištenje do završetka statusa učenika u školi, a učenici 1. razreda dobit će po jedan tablet na četvero učenika. Tableti za učenike 1. razreda ostaju u školi te će se čuvati u ormarićima za koje još nemamo informacija kada će stići.

Prije korištenja tableta potrebno je proučiti dokumente i upute u nastavku ove obavijesti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Dadić  datum: 1. 2. 2020. 21:41

Obavijest za roditelje i učenike

NN 3/2017., Pravilnik o izmjeni
Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Na temelju članka 86. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispravak, 90/11., 5/12, 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), ministar znanosti i obrazovanja donosi

 

PRAVILNIK O IZMJENI PRAVILNIKA O KRITERIJIMA ZA IZRICANJE PEDAGOŠKIH MJERA

Članak 1.

U Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera („Narodne novine“, broj 94/15.),

članak 4. mijenja se i glasi:

(1) Pedagoška mjera izriče se i zbog neopravdanih izostanaka s nastave.
(2) Izostanak s nastave, u slučaju pravodobnog zahtjeva roditelja, može odobriti:
– učitelj/nastavnik za izostanak tijekom nastavnoga dana,
– razrednik za izostanak do tri (pojedinačna ili uzastopna) radna dana,
– ravnatelj za izostanak do sedam (uzastopnih) radnih dana,
– učiteljsko/nastavničko vijeće za izostanak do petnaest (uzastopnih) radnih dana.
(3) Roditelj može, više puta godišnje, opravdati izostanak svoga djeteta u trajanju do tri radna dana, a za koje nije pravodobno podnesen zahtjev za odobrenjem sukladno stavku 2. ovoga članka.
(4) Opravdanost izostanka s nastave zbog zdravstvenih razloga u trajanju duljem od tri radna dana uzastopno dokazuje se liječničkom potvrdom.
(5) Izostanak učenika s nastave može se opravdati i odgovarajućom potvrdom nadležne institucije, ustanove ili druge nadležne fizičke ili pravne osobe (Ministarstvo unutarnjih poslova, sud, nadležni centar za socijalnu skrb, ustanova u koju je učenik uključen zbog pružanja pomoći ili dijagnostike, škola s umjetničkim programima, škola stranih jezika, učenički dom, sportski klub, kulturno-umjetničko društvo, kazalište u koje je učenik uključen, specijalistička ordinacija u kojoj je obavljen pregled ili dijagnostička pretraga i drugo), uključujući i e-potvrdu o narudžbi za pregled u zdravstvenoj ustanovi.
(6) Neopravdanim izostankom smatra se izostanak koji nije odobren ili opravdan sukladno odredbama stavka 2., 3., 4. i 5. ovoga članka.
(7) Načini opravdavanja izostanaka učenika i primjereni rok javljanja o razlogu izostanka uređuju se statutom škole.
 

Članak 2.

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u „Narodnim novinama“.

Klasa: 602-01/16-01/00635
Urbroj: 533-28-16-0001

Zagreb, 28. prosinca 2016.

             Ministar
prof. dr. sc. Pavo Barišić, v. r.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Dadić  datum: 25. 10. 2019. 13:35
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Upisi u 1. razred


Upisi u srednje škole

IDEMO U SREDNJU!


Upute za rad


OFFICE365


UPISI U GLAZBENU ŠKOLU


Oglasna ploča

SIGURNIJI INTERNET


Savjeti za djecu


Hrabri telefon

preskoči na navigaciju