preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Udžbenici 2023.-2024.
Školski akti
e-Dnevnik

Upute za nastavnike:
e-Dnevnik za nastavnike

Upute za razrednike:
e-Dnevnik za razrednike

Upute za učenike-roditelje:
e-Dnevnik za učenike-roditelje

Izleti i ekskurzije

 NATJEČAJI ZA TURISTIČKE AGENCIJE

eLektire

hrlektira.com

MATEMATIČKI KUTAK

ARHIVA

ARHIVA NAŠIH VIJESTI

VIJESTI

Humanitarna akcija za Marijine obroke u PŠ Kostanje

Marijini obroci osiguravaju školske obroke koji mijenjaju živote djece u nekim od najsiromašnijih zajednica svijeta. Obećanje hranjivog obroka dovodi gladnu djecu u učionice, gdje mogu steći obrazovanje i bolje mogućnosti za budućnost. Marijini obroci omogućuju gladnoj djeci da dođu u školu te im daju potrebnu energiju za koncentraciju i sudjelovanje u nastavi. Samo 22 eura dovoljna su kako bi jedno dijete primalo obroke na mjestu obrazovanja tijekom cijele školske godine. Marijini obroci u Hrvatskoj osnovani su 2009. godine.  

Naša škola ovoj organizaciji pridružila se prije nekoliko godina. Akciju smo realizirali tijekom studenoga i prosinca na način da učenici  jednog ili dva razreda kod kuće pripremaju marendu zajedno sa svojim roditeljima, bakama i djedovima te ju donose u školu i prodaju tijekom velikog odmora. Učenici ostalih razreda i naši učitelji kupuju pripremljene proizvode te tako zajedno podupiremo naš rad, jedni druge ispunjavamo pozitivnom energijom, osjećajem humanosti i zadovoljstva. Zadnju marendu pripremili su nam naši nastavnici, spremačice i školski majstor. Ispekli su nam ćevape koje nismo kupovali, već smo mogli donirati koliko smo novca htjeli. Ove godine prikupili smo ukupno 1500 eura.

Cijelo vrijeme vodili smo se ljubavlju, zajedništvom i pomaganjem i zaključili da zajedno možemo napravitit puno i da ne postoji ništa ljepše od nekoga tko se potrudi da drugima uljepša život. Naučili smo da mi djeca moramo biti impresionirani činjenicom da su najveći heroji oni koji se bore da bi pomogli drugima, a ne oni koji se bore za moć ili slavu.

                                                                                                Danijela Gojsalić, 8.r.


 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 21. 12. 2023.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Upisi u 1. razred


Upisi u srednje škole

IDEMO U SREDNJU!


Upute za rad


OFFICE365


UPISI U GLAZBENU ŠKOLU


Oglasna ploča

SIGURNIJI INTERNET


Savjeti za djecu


Hrabri telefon

preskoči na navigaciju