preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Udžbenici 2023.-2024.
Školski akti
e-Dnevnik

Upute za nastavnike:
e-Dnevnik za nastavnike

Upute za razrednike:
e-Dnevnik za razrednike

Upute za učenike-roditelje:
e-Dnevnik za učenike-roditelje

Izleti i ekskurzije

 NATJEČAJI ZA TURISTIČKE AGENCIJE

eLektire

hrlektira.com

MATEMATIČKI KUTAK

ARHIVA

ARHIVA NAŠIH VIJESTI

VIJESTI

Listopad u PŠ Gata

Kao i svake godine, u listopadu imamo puno događaja koje obilježavamo i u Područnoj školi Gata.

1.listopada  učenici 4.razreda su s učiteljicom Martinom Srdanović sudjelovali na misi i komemoraciji u čast svim žrtvama koji su 1.listopada 1942. godine izgubili život te u čiju spomen naša škola i nosi ime.

4. listopada ugostili smo Gradsko kazalište lutaka Rijeka u sklopu projekta „Ruksak pun kulture“.  Glumce iz Rijeke na početku su pozdravili učenici izvedbom djela „Poljička poema“ kojom su se u ožujku plasirali na Županijsko natjecanje LiDraNo. Nakon izvedbe predstave, predstavili su nam se sami glumci umjetničko-edukativnim programom „Lutkofor“, koji povezuje lutkarsku predstavu kao umjetnički lutkarski program te edukativno-interaktivni dio koji podrazumijeva kazališno-lutkarsku radionicu s učenicima. Kao što je u člancima ranije pisano na stranici škole, djeca su bila oduševljena i puno toga su naučila.

19.listopada obilježili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ovaj svečani dan, dodatno su nam uljepšali mali prijatelji iz Dječjeg vrtića Smilje sa svojom tetom Nenom i izveli recitaciju „Kruh“. Sve nazočne kao i hranu koju su djeca marljivo pripremila sa svojim roditeljima blagoslovio je don Luka Stipinović.  Duhovni plodovi ovakvog susreta osjećali su se i u zajedničkom,  radosnom i nestrpljivom blagovanju.

Ovim putem želimo zahvaliti i roditeljima, bez čijeg truda i ljubavi ne bismo mogli na ovako svečan način upriličiti ovu svečanost u našoj školi.

                                

24. listopada zajedno sa PŠ Dubrava, posjetili smo Centar za posjetitelje „Skrivena Dalmacija“ u Dugopolju. Radi se o multimedijalnom i edukativnom centru koji na moderan način interpretira prirodnu baštinu Splitsko-dalmatinske županije s naglaskom na planinu Mosor. Ovaj prostor svojim posjetiteljima nudi multimedijalno i senzorsko iskustvo kroz animiranu interpretaciju i stručno vođenje edukatora.

U sklopu centra, organiziraju se zabavno - poučne edukacije
i radionice za djecu i mlade, a naši učenici su odabrali radionicu Ptice Mosora. Učenici su uz vodstvo edukatora izradili hranilice za ptice koje sada čekaju svoje ptičice ispred njihovih škola.

                                    

                                 

                                                                                           Martina Srdanović
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 2. 11. 2023.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Upisi u 1. razred


Upisi u srednje škole

IDEMO U SREDNJU!


Upute za rad


OFFICE365


UPISI U GLAZBENU ŠKOLU


Oglasna ploča

SIGURNIJI INTERNET


Savjeti za djecu


Hrabri telefon

preskoči na navigaciju