preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Udžbenici 2021.-2022.
Školski akti
e-Dnevnik

Upute za nastavnike:
e-Dnevnik za nastavnike

Upute za razrednike:
e-Dnevnik za razrednike

Upute za učenike-roditelje:
e-Dnevnik za učenike-roditelje

Izleti i ekskurzije

 NATJEČAJI ZA TURISTIČKE AGENCIJE

eLektire

hrlektira.com

MATEMATIČKI KUTAK

ARHIVA

ARHIVA NAŠIH VIJESTI

VIJESTI

Tableti za učenike u projektu Škola za život - informacije i upute

Dugo iščekivani tableti u projektu reforme školstva Škola za život stigli su u OŠ „1. listopada 1942.“  Svaki učenik 5. i 7. razreda dobit će svoj tablet na korištenje do završetka statusa učenika u školi, a učenici 1. razreda dobit će po jedan tablet na četvero učenika. Tableti za učenike 1. razreda ostaju u školi te će se čuvati u ormarićima za koje još nemamo informacija kada će stići.

Prije korištenja tableta potrebno je proučiti dokumente i upute u nastavku ove obavijesti.

 


Važno: učenici tablete nose u školu samo kad je pojedini učitelj prethodno obavijestio učenike da će se koristiti tableti. U pravilu se te dane ne nose udžbenici za taj predmet kako torba ne bi bila preteška.

Iako tableti imaju zaštitni etui, preporuka je da ih se u torbi nosi u kutiji.

Stigao je i dio SIM kartica pomoću kojih će se učenici moći priključiti na Internet dok škola ne dobije WiFi mrežu. Ostatak SIM kartica operatera Hrvatski Telekom još čekamo. Na SIM karticama je uključeno 2,5GB internetskog prometa mjesečno, s tim da je internetski promet za aplikacije i internetske stranice izdavača neograničen (neće trošiti taj paket od 2,5 GB).

SIM kartica se smije umetati u uređaj tek kad je tablet ugašen - u suprotnom se krše uvjeti jamstva. Kako bi mobilni Internet radio, potrebno je postaviti APN postavke prema uputama u priloženim dokumentima.

Napomena: za Tele2 kartice treba proći do 24 sata od umetanja kartice i postavljanja APN postavki da bi se kartica aktivirala i da bi Internet proradio. A1 kartice trebale bi raditi odmah. Ukoliko mobilni Internet ne radi, provjerite jeste li pravilno umetnuli karticu i jeste li namjestili postavke po uputama.

Preporuka je da se radi uštede mobilnih podataka, brzine i pouzdanosti učenici u svojim domovima spoje na kućnu WiFi mrežu (ukoliko je imaju).

Obveze učenika nakon preuzimanja tableta su odgovorno se odnositi prema dobivenom uređaju. Roditelji se potpisom dokumenta za preuzimanje obvezuju nadoknaditi štetu u slučaju gubitka, uništenja ili oštećenja tableta te na vraćanje tableta po ispisu iz škole ili po završetku osnovnoškolskog obrazovanja.
 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Davorka Dadić   datum: 1. 2. 2020.

Tražilica

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Upisi u 1. razred


Upisi u srednje škole

IDEMO U SREDNJU!


Upute za rad


OFFICE365


UPISI U GLAZBENU ŠKOLU


Oglasna ploča

SIGURNIJI INTERNET


Savjeti za djecu


Hrabri telefon

preskoči na navigaciju