preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Udžbenici 2023.-2024.
Školski akti
e-Dnevnik

Upute za nastavnike:
e-Dnevnik za nastavnike

Upute za razrednike:
e-Dnevnik za razrednike

Upute za učenike-roditelje:
e-Dnevnik za učenike-roditelje

Izleti i ekskurzije

 NATJEČAJI ZA TURISTIČKE AGENCIJE

eLektire

hrlektira.com

MATEMATIČKI KUTAK

ARHIVA

ARHIVA NAŠIH VIJESTI

VIJESTI

Rođendanska proslava

  

       „Poslušaj srce, i eto ti istine i bez mudrosti.“

                      (Kako je Potjeh tražio istinu)

 

Rođendansku proslavu 150. obljetnice rođenja hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić, suradnjom knjižničarke Zrinke Pavković, učiteljica Mirele Miličević i Marije Marčić te učitelja Likovne kulture Mate Škrabića, upriličili smo na dan njezinog rođenja, 18. travnja 2024. godine u PŠ Kostanje s učenicima 1. i 4. razreda.

U uvodnom dijelu zajedničkoga sata prisjetili smo se činjenica vezanih uz Ivanin život i djelo prikazujući kratki dokumentarni film (Brodski velikani: 2. Ivana Brlić-Mažuranić). Ponavljajući sve što smo do sada naučili o bajkama, posjetili smo na daljinu Ivaninu kuću bajke u Ogulinu, zavičaju bajke, odgledavši kratki video koji prikazuje ovaj jedinstveni u svijetu multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje. Ivanina kuća bajke slavi bajku i svekoliko bajkovito stvaralaštvo, a predstavlja bajke ove najznačajnije hrvatske spisateljice bajki, kao i bajke brojnih drugih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca.

Naglašavajući i ističući prave vrijednosti kojima nas uče Ivanina djela poput dobrote, poštovanja, nesebičnosti, plemenitosti, ljubavi, istine, hrabrosti, potaknuli smo djecu na izraz zahvalnosti ovoj iznimnoj književnici. U drugom dijelu sata učenici 4. razreda oslikavali su i pisali Ivani rođendansku čestitku, zahvaljujući joj na lijepim i zanimljivim pričama koje nam je ostavila. Potaknuti Ivaninom poznatom izrekom Kad si sretan, i sunce za tobom žuri (Lutonjica Toporko i devet župančića), učenici prvoga razreda ilustrirali su pastel tehnikom svoj doživljaj sreće.

Prvaši i četvrtaši uvelike su doprinijeli sveukupnoj rođendanskoj svečanosti, a izložba svih njihovih radova posvećenih Ivani postavljena je na velikom panou u atriju škole.

Iskrena i topla dječja i učiteljska zahvalnost iskazana u izradi i predstavljanju svih radova posvećenih Ivani izriče poštovanje prema omiljenoj hrvatskoj dječjoj spisateljici koja je ostavila u nasljeđe hrvatskoj kulturi neizmjernu vrijednost, sa željom da ona zauvijek živi u dječjim srcima i da se male duše hrane svim onim vrijednostima koje je promicala i Ivana u svojim djelima.

                                                                                             Zrinka Pavković
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 22. 4. 2024.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Upisi u 1. razred


Upisi u srednje škole

IDEMO U SREDNJU!


Upute za rad


OFFICE365


UPISI U GLAZBENU ŠKOLU


Oglasna ploča

SIGURNIJI INTERNET


Savjeti za djecu


Hrabri telefon

preskoči na navigaciju